Rubn

Rubn

Rubn – jestli je nějaký výrobce prototypem rodinné firmy, tak je to Rubn. Zakladatel, Niclas Hoflin, je velmi talentovaný designer. Před lety pracoval se svým dnes již skvělým kamarádem dánským designerem Ole Palsby a v tomto období se u něj vytříbil cit pro svítidla, kterými byl odmalička fascinován. V roce 2010 Niclas založil společnost Ruben Lighting, později Rubn. 

Na začátku historie Rubn našel Niclas starou továrnu severně od Malmö. Vyrábělo se v ní ručně už od roku 1951. Celá oblast byla velmi industriální a příchodem IKEA se továrna zcela transformovala do role dodavatele pro tohoto giganta. Odchod IKEA však znamenal obrovskou ránu pro celou oblast, tuto továrnu nevyjímaje. Niclas továrnu koupil, zrekonstruoval a nabídl lidem z blízkého okolí práci. Tradice ruční výroby tak v oblasti pokračuje a i proto je celý Rubn hrdý na prohlášení 100% MADE IN SWEDEN.

Niclas má dva syny. Po Rubenovi se firma jmenuje a aby to staršímu Fabianovi nebylo líto, stal s z něj CEO společnosti. To on je zodpovědný za naplnění vize Rubn – vyrábět prémiová svítidla v té nejvyšší kvalitě. Bez kompromisu.

Zní to jednoduše, ovšem, je to také obrovský závazek. Provedení vyžaduje maximální důraz na jedinečný design, vybrané materiály, preciznost provedení a detail. Zároveň si Rubn klade za cíl svými produkty vytvářet prostředí, kde vládne pocit intimity, bezpečí a laskavosti. Výsledkem jsou svítidla, která s námi budou po desetiletí a nebudete se s nimi chtít rozloučit.

Rubn, to je jedinečný styl, velmi oceňovaný nejen doma ve Švédsku, ale dnes i po celém světě. V dánské Kodani má Rubn bezpočet prestižních projektů, dokonce mu byl svěřen projekt butikového hotelu Ottilia. Tento hotel je umístěn v ikonické budově pivovaru Carlsberg a výsledek je fantastický. Dá se říci, že přesně ilustruje styl práce Niclase a celého Rubn. Svítidla byla vyrobena na míru dle potřeb hotelu tak, aby se zde všichni cítili dobře. Nemáme vhodnou lampičku pro daný projekt? Tak ji vytvoříme a nazveme ji po hotelu, Ottilia. Potřebujeme svítidlo, které propojí všech 5 pater hotelu? Samozřejmě. 

Katalogy

Další značky

Light Supply